Carpstyl sklep dla karpiarzy, Sklep z eko ciężarkami, Sklep dla początkujących i zaawansowanych karpiarzy
Menu
Strona główna

Żywe enzymy! Cóż to takiego? Jak to stosować?

Od początku karpiowej choroby poszukujemy produktów, które spowodują powtarzalność i skutecznie będą sprowadzały upragnione ryby do naszego zestawu. Jedni wierzą w złotą kulkę ???? inni w akcesoria które wszystko za nas zrobią ????
Osobiście wolę bardziej naukowe podejście. Nie będę udawał tutaj naukowca i oddam głos osobom które mają pojęcia o temacie z pogranicza biologii i chemii.

Ożyw swoją przynętę: żywe [żywe enzymy]

Ożyw swoją przynętę: żywe [żywe enzymy]
 13 grudnia 2020 r

Enzymy w połowach karpi ...

„Enzym” - to tajemnicze słowo nawiedzające miejsce od jakiegoś czasu - znane niektórym, dla innych zupełnie nowe określenie, które jeszcze nie kojarzyło im się z połowem karpi. Dla nas małe, zupełnie niepozorne białka o ogromnym działaniu zawsze były ważną częścią naszego łowienia, a przede wszystkim naszą przynętą przez ostatnie 15 lat ...

Dlatego zdecydowaliśmy się teraz zaoferować zupełnie nowy, rewolucyjny i unikalny produkt, który w naturalny sposób otwiera zupełnie nowe możliwości w obróbce kulek proteinowych, cząstek oraz wszelkiego rodzaju przynęt i paszy, a także może ogromnie zwiększyć atrakcyjność! Z naszym Alive [żywe enzymy] rozpoczynamy nową erę leczenia i aktywacji przynęt , która pozwala wydobyć maksimum z nawet prostych kulek proteinowych i jest i będzie odpowiedzialna za dużą liczbę połowów. A to dopiero początek - w najbliższej przyszłości pojawi się wiele nowych, ekscytujących produktów enzymatycznych - wszystkie specjalnie przystosowane do łowienia karpi!

Bądź ciekawy - życie to dopiero początek!

Żywe - żywe enzymy szczególnie do łowienia karpi  Ożyw swoją przynętę!

Enzymy zamieniają zwykłą przynętę w prawdziwe „magnesy na karpie”!

Ożyw swoje kulki proteinowe!

Kulki i drobinki - ulubiona przynęta wielu wędkarzy karpiowych. Kulki proteinowe są wystarczająco twarde, aby móc selektywnie łowić karpie, cząsteczki po tym specjalnym procesie fermentacji  naprawdę atrakcyjne tylko wtedy, gdy zostały odpowiednio przygotowane i sfermentowane. Podczas gotowania cząsteczek nierozpuszczalne w wodzie związki (zwłaszcza skrobia) są rozkładane na mniejsze „fragmenty” (tzw. Dekstryny), ale fermentacja przy pomocy drożdży, a zwłaszcza enzymów, zapewnia rozbicie dużych, słabo wyczuwalnych makrocząsteczek w dół do cukrów pojedynczych i wielu, które są łatwo rozpuszczalne w wodzie, a zatem są wyczuwalne dla karpia.

A co z naszymi kulkami proteinowymi? Ci, którzy robią własną przynętę, mogą użyć bardzo atrakcyjnych mączek z aktywnymi enzymami i składników, takich jak nasza fermant w mieszance . Enzymatycznie trawiony dodatek fermant był również dostępny do dalszej obróbki przynęt od samego początku naszym Dipem Jellyfish Powder Dip .

Fermentacja i fermentacja cząstek jest bardzo trudna.  Kulki kulkowe można teraz również leczyć enzymami!

Sfermentowane cząsteczki są niezwykle chwytliwe - użycie enzymów sprawia, że ​​kulki proteinowe są jeszcze bardziej chwytliwe.

Od teraz istnieje również szczególnie skuteczny, prosty i chwytliwy sposób na uatrakcyjnienie przynęty dzięki enzymom : Alive , prawdopodobnie jedyny specjalny produkt do łowienia karpi, który zawiera żywe enzymy !

Moc enzymów

co może wyzwolić ta niepozorna ciecz:

Żywe enzymy ...

      • rozpocząć i aktywować fermentację i ukierunkowany rozkład makrocząsteczek
      • umożliwiają tworzenie małych, rozpuszczalnych w wodzie i wyłapujących atraktantów z wcześniej nieatrakcyjnych składników
      • zamień nawet proste przynęty w prawdziwe magnesy na karpia
      • umożliwiają całkowicie naturalny proces, który tworzy atrakcyjne atraktory (np.kwas masłowy, peptydy, aminokwasy, ...)

Enzymy są katalizatorami natury - umożliwiają wiele ważnych procesów.

Enzymy są naturalnymi katalizatorami - umożliwiają np. Szybki rozkład białek, węglowodanów i tłuszczów - także w kulkach proteinowych.

Korzyści z enzymów

i co musisz wziąć pod uwagę:

Nasze żywe enzymy:

      • Białka są rozkładane przez naturalne enzymy - umożliwia to wysoki poziom chwytliwych aminokwasów
      • przynęta staje się atrakcyjniejsza, bardziej rozpuszczalna w wodzie i bardziej chwytliwa
      • ważne jest, aby zwracać uwagę na ciepłe warunki i dać enzymom wystarczająco dużo czasu na pracę
      • Różne możliwości zastosowania: produkcja i obróbka kulek, przygotowanie cząstek, ciasto, pasty, zanęta i wiele więcej!

Kulki proteinowe można rozbić enzymami - dzięki temu są one jeszcze bardziej chwytliwe i atrakcyjne dla karpia.

Kulki proteinowe poddane działaniu enzymów są szczególnie bogate w naturalne atraktory, którym żaden karp nie jest w stanie się oprzeć!


Enzymy są, by tak rzec, katalizatorami natury i metabolizmu, przyspieszają często powolne procesy, np. trawienia, wielokrotnie, dzięki czemu mogą przebiegać znacznie szybciej i łatwiej. Umożliwiają one przyspieszony rozkład niektórych związków chemicznych - dzięki temu białka mogą zostać rozbite na peptydy i aminokwasy, węglowodany na łatwiej rozpuszczalne cukry i może powstać wiele innych, bardzo atrakcyjnych i chwytliwych związków, takich jak kwas masłowy (podczas fermentacji z enzymami)!

Zastosowanie enzymów tworzy dużą liczbę bardzo atrakcyjnych i atrakcyjnych związków.

Obróbka enzymatyczna tworzy wiele bardzo atrakcyjnych związków, takich jak peptydy, aminokwasy i kwas masłowy.

Alive zawiera dużą ilość żywych enzymów, które zostały specjalnie opracowane i przystosowane do stosowania w połowach karpi . Specjalny, naturalny płyn nadaje się do wielu celów i oferuje niemal nieskończone możliwości, aby Twoje kulki proteinowe, drobinki lub inne przynęty były jeszcze bardziej atrakcyjne i chwytliwe.

Najlepiej nadaje się nasz kompleks enzymów Alivedo dalszej pielęgnacji kulek proteinowych. Ważne jest, aby po przelaniu przechowywać przynętę szczelnie zamkniętą, ciemną, a przede wszystkim ciepłą (ok. 20 do 25 ° C), aby enzymy mogły rozkładać i fermentować zawarte w przynęcie białka i inne makrocząsteczki. Różni się to od typu kulki do typu kulki kulkowej i wymaga pewnego doświadczenia. Ponieważ podczas reakcji enzymatycznej kulki proteinowe stają się bardziej miękkie, a przez to bardziej rozpuszczalne.

Ale także robiąc kulki w samym cieście, przygotowując drobinki, przygotowując ciasto i mieszanki do pva oraz wiele, innych pasz i przynęt, enzymami można ogromnie zwiększyć atrakcyjność!

Stosowanie enzymów w łowieniu karpi z kulkami proteinowymi jest bardzo proste - wystarczy zalać je Alive i pozwolić mu sfermentować.

Alive to naturalny kompleks, który zawiera żywe enzymy i aktywuje Twoje przynęty - że tak powiem, zaczynają ożywać!




Jak nasi pracownicy wykorzystali enzymy ...

Enzymy sprawiają, że kulki proteinowe są bardziej miękkie, lepiej rozpuszczalne i znacznie atrakcyjniejsze dla karpia.

Podczas traktowania kulek proteinowych enzymami liczy się czas.
Im dłużej działają enzymy, tym bardziej chwytliwe, ale także bardziej miękkie stają się przynęty.

Pielęgnacja po kulkach

Nick potraktował swoje samozwalcane, solone kulki proteinowe naszymi enzymami Alive . Po kilku dniach działanie enzymów i fermentacja były już mocno zaawansowane - kulki stały się bardziej miękkie, wokół nich utworzyła się bardzo dobrze rozpuszczalna w wodzie i atrakcyjna warstwa. Zapach też się zmienił ...

Ale także jako dodatek do schłodzonych cząstek po ugotowaniu, żywe enzymy wykazały swoje działanie: fermentacja jest szybsza i bardziej ukierunkowana, preferencyjnie tworzą się pożądane (wyłapujące) atraktory ...

Dzięki fermentacji enzymy mogą uczynić cząsteczki jeszcze bardziej atrakcyjnymi i bardziej chwytliwymi.  Karp uwielbia sfermentowaną przynętę!

Żywe enzymy również wykazują pełny efekt, gdy cząsteczki ulegają fermentacji ...

Połączenie z płynami bezpośrednio podczas łowienia

Nasz zespół Janik przetestował Alive razem z naszym nowym płynem Shrimp B (Belachan) . Sfermentowane i rozszczepione enzymatycznie białka zawarte w Belachanie są reaktywowane przez połączenie z żywymi enzymami, następuje dalsza degradacja, a kulki i ich składniki stają się jeszcze bardziej atrakcyjne. W ten sposób, w trudnych warunkach, był w stanie złowić w swojej wodzie domowej wyjątkową rybę, która znacznie przewyższała średnią wagę pozostałych ryb.

Bardzo atrakcyjne jest również połączenie z płynami (takimi jak nasz Shrimp B Liquid) z enzymami!

Shrimp B to płyn zawierający sfermentowany belachan.
Razem z enzymami zawartymi w Alive Janik potrafił osiągnąć sukces nawet w trudnych warunkach.

Podwój efekt z Zapachem Aminowym

Kai stawia na połączenie enzymów z aminokwasami zawartymi w Amino Scent - ten piękny Schuppi udowadnia, że ​​ma rację!

Enzymy i zapach aminokwasów - bardzo udane połączenie dla Kai.

Kai nadal używa żywe enzymy w połączeniu z naszym Zapachem Aminowym - to pozwala mu dostarczyć maksymalną porcję rozpuszczalnych w wodzie aminokwasów na swoje miejsce. Te enzymy są szybko wchłaniane przez kulek i rozkładają białka i cząsteczki zawierające skrobię są The Amino zapach również daje atrakcyjny płaszcz wokół kulek. Bardzo dobre połączenie na zimną wodę!

Enzymy zawsze łapią - sprawiają, że przynęta jest bardzo atrakcyjnym i chwytającym magnesem na karpie!

Sukces w kraju i za granicą: enzymy w naturalny sposób sprawiają, że przynęta jest jeszcze bardziej chwytliwa i atrakcyjna!

Więc na co czekasz? Podnieś swoje kulki proteinowe i przynęty na nowy poziom dzięki naszym żywym enzymom , ożyw je i zadziw się ich siłą łowienia !

Przejdź do panelu Kreator
Akceptuję
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.